Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Procesy difuze v H2O-Ar plazmovém hořáku
Křenek, Petr
V hybridním hořáku voda/argon [2] je sloupec oblouku stabilizován sekcí argonovou, po níž následuje sekce stabilizovaná vodním vírem, kde se argonové plazma mísí s parou, vznikající na stabilizující vodní stěně. Na výstupu z trysky se předpokládá rovnovážná směs H2O & Ar. Pro modelování procesů mísení v hořáku je nutno znát složení a difuzní koeficienty směsi vodní pára – argon. V této úvodní studii bylo složení, termodynamické vlastnosti a difuzní koeficienty plazmatu H2O-Ar spočítáno pro oblast teplot 300K až 50 000K a tlaku 0.1 MPa za předpokladu lokální termodynamické rovnováhy. Složení bylo spočítáno pomocí zákonů působících hmot a bilance počtu částic a jejich nábojů. Byly uvažovány tyto složky: e, H, H+, H-, H2, H2+, H3+, O, O+, O2+, O3+, O4+, O5+, O6+, O-, O2, O2+, O2-, O3, OH, OH+, OH-, HO2, HO2-, H2O, H2O+, H2O2, H3O+, Ar, Ar+, Ar2+, Ar3+. Difuzní koeficienty byly spočítány Chapmanovou –Enskogovou metodou ve 4. přiblížení [3].
Modelování teplotních závislostí difúzních koeficientů uhlíku ve svarovém spoji oceli
Řeháčková, L. ; Dobrovská, J. ; Million, Bořivoj ; Stránský, K.
V příspěvku jsou předloženy výsledky měření redistribuce uhlíku ve svarovém spoji ocelí, který je tvořen nízkolegovanou CrNiMoV ocelí a nízkolegovanou křrmíkovou ocelí. Měření bylo prováděno v rozmezí teplot 500-1000°C. Na základě změřených koncentračních údajů byly vypočteny difúzní koeficienty uhlíku a byly stanoveny jejich teplotní závislosti.
Voltammetric measurement of the Pt electrode capacity and the determination of the polyvalent ions diffusion coefficients in the glass melt
Rohanová, D. ; Vondrák, Jiří
The temperature dependence of diffusion coefficients of the polyvalent ions (iron and chromium)is one of characteristic structure parameters in given glass melt. The new voltammetry arrangement with triangular shape of the potential and the three-elec

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.